8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Huzur Evi Kadınları Ziyareti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, tüm kadınların bu özel gününü içtenlikle kutlar. Dünya genelinde, özellikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere birçok insan, temel insan haklarından olan beslenme, barınma, eğitim ve sağlık gibi haklardan mahrum bırakılmaktadır. Bu bilinçle hareket eden merkez, yaşlı kadınlarımızın ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve onların karşılaştıkları sorunları dinlemek amacıyla Sosyal Hizmet Kulübü iş birliğiyle 75. Yıl Huzur Evi'ni ziyaret etmiştir.
Bu anlamlı ziyaret kapsamında öğrenciler, kadınlara karanfil dağıtarak sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal destek sağlamışlardır. Ayrıca, kadınların ihtiyaç ve dileklerini dinleyerek, ruhsal iyilik hallerinin artırılmasına katkıda bulunmaya çalışmışlardır. Bu etkileşim, toplumun her kesimine duyarlılık kazandırma ve dayanışma ruhunu güçlendirme amacını taşımaktadır. BARÜ, bu örnek etkinlikle, sadece 8 Mart'ta değil, her zaman kadınların yaşamlarına değer katarak toplumsal farkındalığı artırmaya devam edecektir.