"Anne Sütünü Artırıcı Yöntemler" Webinarı Gerçekleştirildi

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi, anne sütünün önemini vurgulamak ve annelere yönelik bilgilendirme sağlamak amacıyla bir webinar düzenledi. Bu önemli etkinliğin moderatörlüğünü Doç. Dr. Hacer Yalnız Dilcen üstlendi.

Webinarın ana konuşmacısı olan Dr. Öğretim Üyesi Emine Serap Çağan, anne sütünün bebekler için sağladığı faydaları ve anne sütünü artırmanın yollarını ele alan bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Anne sütünün bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için kritik bir rol oynadığını vurgulayan Dr. Çağan, annelerin bu değerli kaynağı artırma konusundaki yöntemleri ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle düzenlenen bu webinar, anne sütünün önemini vurgulamanın yanı sıra anne adayları ve yeni anneleri bu konuda bilinçlendirmeyi hedefledi. Katılımcılar, anne sütünün içeriği, annelerin sağlığı üzerindeki etkileri ve bebeklerin gelişimi üzerindeki olumlu etkileri gibi önemli konular hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Katılımcıların sorularını yanıtlamak için de zaman ayrılan etkinlik, anne ve bebek sağlığına dair toplumun daha fazla bilinçlenmesini desteklemek amacıyla gerçekleştirildi.