image/svg+xml
image/svg+xml

Annelerin ve Çocukların Gözünden Anne Olmak

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliği ile “Annelerin ve Çocukların Gözünden Anne Olmak” etkinliği düzenlendi.

9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, dünya çapında kutlanan ve oldukça önemli bir gün olan “Anneler Günü” nün anlam ve önemini vurguladı. Anneliğin çokça fedakârlık gerektiren ve ömür boyu devam eden bir sorumluluk olduğunu belirtti. Tüm annelerin ve annelik şefkatini yüreğinde taşıyan herkesin anneler gününü kutladı.

Etkinlikte “Annelerin Gözünden Anne Olmak” teması ile farklı mesleklerden ve konumlardan annelerin katılımlarıyla “Annelik” farklı boyutlarıyla ele alındı.

Etkinlikte Prof. Dr. Fatma Ünal, Ebe Hafize Kaya, Dilek BÜTÜN, Ayşegül ÜNVER, Sevilay TEL ve Melike ÖZİÇ kendi annelik deneyimlerine, duygu ve düşüncelerine ilişkin paylaşımlarda bulundu. Konuşmacıların yoğun duygusal paylaşımlarda bulunması oldukça samimi bir atmosferde anneler günün kutlanmasını, günün anlam ve öneminin ne kadar kıymetli olduğunun bir kere daha anlaşılmasını sağladı.  

Etkinlikte “Çocukların Gözünden Anne Olmak” teması ile çocukların gözünden “Annelik” farklı boyutlarıyla değerlendirildi.

Hemşirelik Bölümü öğrenci ve 3 çocuk annesi Sümeyra Karadeniz hem anne hem de öğrenci olmanın zorluklarından ve keyifli yanlarından bahsetti. Hemşirelik Bölümü öğrencisi Esma Yalçın anne sağlığının geliştirilmesi ile kadınların, çocukların, ailelerin ve toplumların sağlığının gelişeceğini vurguladı.

Etkinlikte “Akademisyen Anne Olmak Temalı Video Gösterimi” yapıldı. 

Üniversitemizin farklı bölümlerinde görev yapan hocalarımız hem akademisyen hem de anne olmak konusundaki duygu ve düşüncelerini paylaştıkları video gösterimi ile akademisyenliğin ve anneliğin hem zor hem de paha biçilemez bir duygu olduğundan bahsetti. 

Etkinlikte “Müzik dinletisi” yapıldı.

Üniversitemiz öğrencisi Sitiso Dube yerli ve yabancı şarkılar söyleyerek, etkinliğin coşkusunu yükseltti.

Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgelerinin ve hediyelerin takdim edilmesi ile sonlandı.

  • "Kadın ve Öfke" Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

  • Krizle Müdahale Eğitimi Verildi

  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Huzur Evi Kadınları Ziyareti

  • Öfkeyi Kontrol Edebilmek Semineri

  • Aile İçi İletişim Semineri

  • Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı: 2024 Yılı Faaliyetlerin Planlanması

  • Danışma Kurulu Toplantısı: 2024 Yılı Faaliyetlerin Planlanması

  • Grup Psikoterapisi Teknikleri ve Uygulamalar Eğitimi

  • Empati ve İletişim Konulu Eğitim

  • Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri: Aile İçi İletişim Becerileri ve Sınırlar