image/svg+xml
image/svg+xml

Sağlık, Eğitim ve Psikolojik Boyutlarıyla Günümüzde Kadın Çalışmaları

Üniversitemizde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla “Sağlık, Eğitim ve Psikolojik Boyutlarıyla Günümüzde Kadın Çalışmaları” adlı panel gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilen panel yoğun ilgi gördü. Etkinliğin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı.

Üniversitemizde kadın ve aile çalışmaları konusunda gösterilen gayretin önemine değinen Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısında durduğumuzu belirtmek istiyorum. Üniversitemiz bünyesinde yaptığımız çalışmalarla kadın ve ailenin toplumdaki konumunun daha da güçlendirilmesi için gayret gösteriyoruz. Sadece bir örnek vermek gerekirse; TÜBİTAK tarafından da desteklenen projemizle aile içi şiddetin azaltılmasına dönük incelemeler yaparak, yenilikçi uygulamaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu alanda örnek bir projemiz Sağlık Bilimleri Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Turhan’ın yürütücülüğünde halen başarıyla gerçekleştiriliyor. Kadın ve aile çalışmaları konusunda gayretlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

“Sağlık, Eğitim ve Psikolojik Boyutlarıyla Günümüzde Kadın Çalışmaları” adlı panelin moderatörlüğünü yapan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Yazıcı ise merkez bünyesinde aktif ve üretken bir yapıda başarılı çalışmalar yaptıklarının altını çizdi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen panelde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hacer Yalnız Dilcen “Kadın Sağlığının Sosyal Bileşenleri”, Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Turhan “Şiddet ve Taciz Mağduru Kadınlar için Müdahaleler”, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eda Çürükvelioğlu Köksal “Kadınların Eğitimi ve Toplumsal Yaşam” ile Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Emel Genç ise “İlişkilerde Şiddet Döngüsünü Kılma” başlıklı konuşmalarını yaptı.

Etkinlik karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu. 
  • "Kadın ve Öfke" Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

  • Krizle Müdahale Eğitimi Verildi

  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Huzur Evi Kadınları Ziyareti

  • Öfkeyi Kontrol Edebilmek Semineri

  • Aile İçi İletişim Semineri

  • Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı: 2024 Yılı Faaliyetlerin Planlanması

  • Danışma Kurulu Toplantısı: 2024 Yılı Faaliyetlerin Planlanması

  • Grup Psikoterapisi Teknikleri ve Uygulamalar Eğitimi

  • Empati ve İletişim Konulu Eğitim

  • Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri: Aile İçi İletişim Becerileri ve Sınırlar