“Türkiye’nin İlk ve Tek Kadın Konulu Kütüphanesi’nin Arşiv ve Koleksiyonları”

Üniversitemizde “57. Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında İstanbul’da bulunan Türkiye’nin ilk ve tek kadın konulu kütüphanesi anlatıldı.

Üniversitemizde “57. Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında “Türkiye’nin İlk ve Tek Kadın Konulu Kütüphanesi’nin Arşiv ve Koleksiyonları” başlıklı çevrimiçi konferans gerçekleştirildi. Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Yazıcı, merkez bünyesinde yapılan çalışmalardan bahsederek gerçekleştirilen etkinliğin Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı ile gelecekte yapılacak iş birlikleri için bir temel olacağını vurguladı.

Ardından Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı Genel Kurul Üyesi ve Belge Bilgi Yöneticisi Selvi Başak Öztürk tarafından Vakfın tarihi, yapısı ve hizmetleri hakkında bir konuşma yapıldı.

Öztürk, yaptığı konuşmada Vakıf bünyesinde hizmet veren ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’nin koleksiyonu ve hizmetleri hakkında bilgiler aktardı.

Etkinlik, karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu.
  • 16 üniversitenin kadın çalışmaları merkezleri iş birliği çalıştayında bir araya geldi

• “Türkiye’nin İlk ve Tek Kadın Konulu Kütüphanesi’nin Arşiv ve Koleksiyonları”

• Stresle Başa Çıkma ve Kaygı Yönetiminde Spor ve Doğru Beslenmenin Önemi

• Covid-19 ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

• Engellilik ve Kadın Sorunları

• 8 Mart ve Cumhuriyet Döneminde Kadın

• "Ben Benim Sen Sensin Hayatımın Neresindesin?"

• Sivil Toplumda Kadının Yeri Anlatıldı!

• Çocuklarda Mahremiyet Bilincini Geliştirme Yolları

• Bartın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı